ZANDVOORT - Op zaterdag 15 februari klinkt het startsignaal van de 4e editie van de Zandvoort Light Walk. Deze derde zaterdag dient voor de naar verwachting 7.000 deelnemers als spectaculaire avondwandeltocht in het bruisende centrum van Zandvoort. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 18 km, 14 km, 10 km en de Family Walk van 6 km. Dit jaar verwelkomt de avondwandeltocht het Diabetes Fonds als het nieuwe goede doel van het evenement. De inschrijving van de Zandvoort Light Walk is nu geopend.

Het winterse wandelspektakel tovert de badplaats na 3 succesvolle edities opnieuw voor de 4e editie om tot openluchtmuseum. Wandelaars genieten van adembenemende lichtkunstwerken langs het strand, door het sfeervolle centrum en op het iconische Circuit Zandvoort. De zee aan lichtjes bestaat niet alleen uit prachtige lichtkunstwerken en spectaculaire acts. Sportorganisatie Le Champion moedigt wandelaars aan om zelf ook deel uit te maken van het lichtspektakel. Door zichzelf te versieren met lichtjes of lichtgevende accessoires, zullen de deelnemers samen een schitterend lint van licht vormen.

Routes vol lichtjes en gezelligheid

Het stralende lint spreidt zich uit over vier routes: 18, 14 en 10 km, en de Family Walk van 6 km. De langste route van 18 km biedt wandelaars de ultieme Zandvoort Light Walk-ervaring, waarbij ze onderweg extra worden getrakteerd op een grotere variëteit aan indrukwekkende lichtkunstwerken. Alle routes vertrekken vanuit het hart van de badplaats en voeren de wandelaars langs sfeervolle verzorgingsposten, terwijl de wandelaars genieten van het lichtspektakel onderweg.

De Family Walk van 6 km staat garant voor een onvergetelijke wandelervaring voor het hele gezin, geschikt voor jong en oud. Kinderen zullen zich zeker verwonderen aan de magische lichtjes die hen onderweg omringen. De Family Walk is niet alleen voor gezinnen, maar ook ideaal voor wandelaars die de 10 km net iets te uitdagend vinden. Ondanks dat de betoverende lichtacts langs de route speciaal gericht zijn op kinderen, is deze afstand ook zeer geliefd bij volwassenen. De Family Walk is ieder jaar razend populair en snel uitverkocht.

Wandelen voor belangrijk diabetesonderzoek

Bij de 4e editie van de Zandvoort Light Walk wandelen we voor een nieuw goed doel: Diabetes Fonds. Iedere week krijgen bijna 1.000 mensen de diagnose diabetes type 2. Daarom zet het Diabetes Fonds zich in om diabetes type 2 te voorkomen en het leven van mensen met diabetes te verbeteren. Dit doen zij onder meer door belangrijk diabetesonderzoek mogelijk te maken. Deelnemers kunnen bij de inschrijving een donatie doen of zelf geld ophalen voor dit belangrijke initiatief.

Inschrijven

De inschrijving voor de 4e editie van de Zandvoort Light Walk is nu geopend. Wandel jij op zaterdag 15 februari 2025 ook mee? Kies een van de routes van 10, 14 of 18 km of ga voor de Family Walk van 6 km en schrijf je in via www.zandvoortlightwalk.nl. De inschrijving is geopend tot begin februari of tot de deelnemerslimiet is bereikt.