DORTMUND - Het Nederlands elftal is op het EK in de halve finales uitgeschakeld door Engeland. Invaller Oliver Watkins zorgde kort na het ingaaan van de blessuretijd voor de winnende treffer (1-2) waardoor de Engelsen het zondagavond in de finale mogen opnemen tegen Spanje.

Nederland, startend met Malen op de plaats van Bergwijn, had een droomstart. Simons won een duel met Rice, dreef de bal op en schoot hem kogelhard in de kruising:1-0. Engeland gooide daarna de schroom van zich af. Aanvoerder Kane schoot twee keer op doel; bij de tweede keer raakte Dumfries hem op de voet en de VAR vond dat een penalty waard. Verbruggen kon net niet bij de inzet van Kane. Even later verschalkte Foden keeper Verbruggen, maar op de lijn bracht Dumfries redding.

Engeland was voor het eerst dit EK 'los' en Foden schoot de bal op de paal en in de handen van Verbruggen. Oranje wankelde en stelde er alleen een kopbal van Dumfries op de lat tegenover. Al voor rust werd Depay met een spierblessure vervangen door Veerman en in de rust kwam Weghorst voor Malen.

Oranje stond nu beter en Pickford sloeg de bal uit zijn doel toen Van Dijk intikte na een vrije trap van Veerman. Een volley van Simons ging recht op de doelman af. Engeland kwam tot niets, tot Saka opeens scoorde, maar Walker had voor zijn assist echter net buitenspel gestaan. Oranje leek het onder controle te hebben en op een verlenging af te gaan, maar Watkins voorkwam een verlenging met een schot uit de draai in de uiterste slotfase.